Δημοσιεύθηκε από travil στις Μαρ 17

GD Star Rating
loading...

Τα όσπρια λίγοι τα λατρεύουν δυστυχώς, αν και το μαγείρεμα τους είναι αρκετά εύκολο και τα φαγητά πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Τι θα χρειαστούμε :
1. ένα (1) σακουλάκι ρεβύθια (500γρ)
2. ενάμιση (1,5) φλιτζάνι λάδι
3. πιπέρι – αλάτι – σόδα
4. λεμόνι – κρεμμύδι
5. κον-φλάουρ

Βάζουμε τα ρεβύθια μέσα στο νερό για μια μέρα.
Μετά τα ξεπλένουμε και ρίχνουμε μια κουταλιά σόδα και τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
Έπειτα τα ξεπλένουμε καλά και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα.
Το νερό στη κατσαρόλα πρέπει να σκεπάζει τα ρεβύθια. Ξεκινάει το βράσιμο.
Ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι αφού το καθαρίσουμε, το αλάτι και το πιπέρι.
Κατά τη διάρκεια του βρασίματος αφαιρούμε τον αφρό από το πάνω μέρος της κατσαρόλας.
Απαιτεί γύρω στη μιάμιση (1,5) ώρα το βράσιμο.

Όταν βεβαιωθούμε ότι έχουν ψηθεί τα ρεβυθια, στύβουμε τρία-τέσσερα (3-4) λεμόνια. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού και μια κουταλιά κονφλάουρ. Ο ζωμός που έχει δημιουργηθεί τον ρίχνουμε στη κατσαρόλα έτσι ώστε να χυλώσει η σούπα και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας.

Τώρα είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.. Καλή όρεξη!

Συμβουλή: Όσο πιο πολύ ώρα στη φωτιά τόσο καλύτερα.

Τελευταία 5 posts του #Σπιτικές Συνταγές

Share

Αφήστε μια απάντηση

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-spam image

Theme by Easy Wahm Websites, w3';